Airpro ottaa käyttöön Pohjoismaiden ensimmäiset sähkökäyttöiset jäänpoistoautot

21.4.2022

Airpro panostaa jälleen vihreämmän ilmailun mahdollistamiseen ja investoi ensimmäisenä pohjoismaissa sähkökäyttöisiin jäänpoistoautoihin, jotka tulevat käyttöön Helsinki–Vantaan lentoasemalle. Yhtiö on omistautunut viemään alaa eteenpäin kohti vihreämpää tulevaisuutta, jäänpoistohankinta vahvistaa Airpron asemaa vihreämmän ilmailun edelläkävijänä.

Airpro on päättänyt tehdä merkittävän investoinnin omaan jäänpoistokalustoon Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Investointi on osa Airpron strategiaa, jonka tavoitteena on rakentaa yhtiöstä merkittävä toimija Helsinki-Vantaan Ground Handlingissa pitkällä tähtäimellä.

Uusi investointi jatkaa Airpron panostuksia vihreämpään maahuolintaan. Airpro hankkii neljä sähkökäyttöistä jäänpoistoautoa alan markkinajohtajalta tanskalaiselta Vestergaard Companylta, joka lanseerasi viime vuonna käyttöön uudella teknologialla varustetut Elephant e-BETAT. Kyseessä on Pohjoismaiden ensimmäiset sähkökäyttöiset jäänpoistoautot.

Airpron investoinnin myötä Helsinki–Vantaan lentoasemasta tulee neljäs maailmassa, jossa on käytössä sähkökäyttöiset jäänpoistajat. Helsinki–Vantaan lentoasemalla sähkökäyttöinen kalusto ladataan uusiutuvalla energialla. Pääosin hyödynnetään tuulivoimaa ja osittain aurinkovoimaa. Hyödyntämällä uusiutuvaa energiaa varmistetaan sähkökaluston käytöllä positiivisia vaikutuksia ilmaston lämpenemiseen. 

Airpro on ollut jo pitkään edelläkävijänä sähköisen maakaluston käytössä. Pidämme tulevaisuudessakin kiinni tavoitteistamme tuottaa asiakkaillemme laadukkaita vihreitä maahuolintapalveluita energia- ja päästötehokkaasti”, kertoo Joona Hurmerinta Airpron vt. toimitusjohtaja ja jatkaa

Olen erittäin iloinen, että näinä haastavinakin aikoina teemme panostuksia vihreämmän ilmailun puolesta, tämä on ehdottomasti investointi tulevaisuuteen.”

Uusia jäänpoistoautoja on mahdollista käyttää täysin sähköisesti, mikä parantaa myös henkilöstön työskentelyolosuhteita ja vähentää melusaastetta.

”Olemme luonnollisesti innoissamme Airpron valinnasta tarjota sähköisiä maahuolintaratkaisuja asiakkailleen. Elephant e-BETA-teknologiamme vähentää kasvihuonekaasuja ja äänipäästöjä sekä luo paremmat työolosuhteet henkilöstölle, mikä on aina ollut tärkeä arvo meille Vestergaard Companyssa. Yksi asia lisää, jonka jaamme Airpron kanssa”, kertoo Lars Barsøe, Myynti- ja markkinointijohtaja Vestergaard Companylta.

Alla visualisointi jäänpoistoautoista. Autot rakennetaan Airprolle, joten ulkomuoto selviää myöhemmin. 

Lue myös muita artikkeleita