Ura ilmailualalla?

Avoimia työpaikkoja Rovaniemen lentoasemalla!

Mikäli mielit ilmailualalle, kannattaa tsekata avoimet työpaikkamme. Haku on auki Rovaniemen lentoaseman siivoojan ja turvatarkastaja-siivoojan tehtäviin. Kansainvälinen toimintaympäristö tarjoaa upeat puitteet hommiin, joissa pääset työskentelemään ilmailualan näköalapaikalle.

Tervetuloa joukkoomme! Airpron avoimet työpaikat lentoasemilla hakulinkkeineen löydät rekrytointiportaalistamme. 

 

Turvatarkastuksessa pääset käyttämään asiakaspalvelutaitojasi ja toimit osaltasi siviili-ilmailun turvaamisessa. Tutustu tehtävään videolla!

 

 

Me Airprossa haluamme panostaa sujuvan lentoliikenteen mahdollistamiseen vihreämmin. Investoimme mm. päästöttömään maahuolintakalustoon, ja kierrätämme työasumme uudeksi tekstiilikuiduksi. Voit lukea lisää ympäristöä huomioivasta toiminnastamme uutisista:

 

Airpro ottaa käyttöön pohjoismaiden ensimmäiset sähkökäyttöiset jäänpoistoautot

Airpron työvaatteet mukana tekstiilien suljetussa kierrossa

MTV Uutiset: Helsinki-Vantaalla tehtiin tänään ensimmäinen lentokoneen päästötön kääntö: "Upeaa, että teemme jotain tulevaisuuden eteen"

 

Katso avoimet työpaikat

Tutustu avoimiin paikkoihimme tai jätä avoin hakemus.

Avoimet työpaikat

Mitä odotamme sinulta

Lentokenttä toimii kellon ympäri, mikä tuo työhösi jatkuvan virran uusia asiakaskohtaamisia. Teemme vuorotyötä, joten työntekijöillämme tulee olla hyvä fyysinen ja psyykkinen työkyky. Edellytämme hyviä vuorovaikutustaitoja sekä positiivista asennetta. Lentokentän hektisessä työympäristössä paineensieto- ja ongelmanratkaisukyky ovat tärkeitä ominaisuuksia.

Täysi-ikäisyys ja nuhteettomuus

Edellytämme kaikilta hakijoiltamme vähintään 18 vuoden ikää sekä nuhteetonta taustaa. Kaikille työntekijöille tehdään suppea turvallisuusselvitys.

Palvelualttius

Palveluhenkisyys on keskeistä työssämme. Asiakasyhtiömme arvostavat palvelumme korkeaa tasoa, ja siksi edellytämme kaikilta työntekijöiltä sitoutuneisuutta hyvään asiakaspalveluun.

Oppimishalukkuus

Kiinnostus uuden oppimiseen on tärkeää dynaamisella ilmailualalla. Kannustamme moniosaajuuteen ja vaihtelevaan työntekoon.

Mitä voit odottaa meiltä

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme niin turvallisuus-, laatu- kuin palvelunäkökulmasta. Panostamme etenkin henkilöstön ammattiosaamisen kehittämiseen ja esimiesten kouluttamiseen sekä oikeudenmukaiseen palkitsemiseen, työturvallisuuteen ja työterveyshuoltoon.

Kehittymismahdollisuudet

Tarjoamme henkilöstöllemme säännöllisesti koulutuksia toimenkuvan vaatimusten mukaan. Jokaisen airprolaisen koulutus- ja kelpoisuustiedot kirjataan ylös koulutusrekisteriin.

Valtakunnallisuus

Airpro toimii Suomessa 12 lentokentällä, joten sinulla on mahdollisuus vaihtelevaan työhön ja työskentelyyn eri kentillä. Erilaiset toimipisteet ja työtehtävät lisäävät arkityön mielenkiintoisuutta.

Työtyytyväisyys

Meille on tärkeää, että työntekijät viihtyvät työssään. Seuraamme työtyytyväisyyttä henkilöstökyselyillä säännöllisin väliajoin ja kehitämme airprolaisuutta yhdessä.

Henkilöstöedut

Tarjoamme kattavat työterveyspalvelut, liikunta- ja kulttuuriedun sekä henkilöstöalennuksia. Lisäksi meillä on jokaista työntekijää koskeva palkitsemisjärjestelmä.

Airprolla työskentelet alan parhaassa seurassa

Tuotamme kattavasti palveluja yli sadalle pääosin kansainväliselle yritysasiakkaalle. Näitä ovat lentoyhtiöt ja lentoasemat, matkanjärjestäjät, autovuokraamot sekä muut lentoasemilla toimivat palveluyritykset. Palvelemme tuhansia lentomatkustajia päivittäin.

Opiskelijoille

Tarjoamme kokoaikaisten vakituisten työsopimusten lisäksi myös osa-aikaisia työsopimuksia, jotka sopivat opiskelijoille.

Tarjoamme myös harjoittelumahdollisuuksia monipuolisissa työtehtävissä lentoliikenteen parissa. Harjoittelupaikkamme on suunnattu opiskelijoille, joiden opintoihin kuuluu pakollinen työharjoittelu. Harjoittelujaksot ovat pääosin palkattomia.

Haluamme antaa harjoittelijoillemme motivoivan ja innostavan kokemuksen, riittävän perehdytyksen ja ohjauksen sekä mielekkään tehtäväkokonaisuuden.

Harjoittelupaikat

Työharjoitteluhakemuksesi voit lähettää osoitteeseen rekry@airpro.fi hakiessasi työharjoitteluun tai TET-harjoitteluun. Kerro tarkkaan, millaista harjoittelupaikkaa etsit, miltä paikkakunnalta sekä toivottu ajankohta. Olemme yhteydessä, mikäli meillä on tarjota sinulle sopiva harjoittelupaikka.

Oppilaitosyhteistyö

Tarjoamme työharjoittelumahdollisuuksia Helsinki-Vantaan matkustajapalveluissa yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

koululogot

 

       

Usein kysyttyä työpaikasta ja rekrytoinnista

Tarvitsenko jonkin pohjakoulutuksen, jotta pääsen Airprolle töihin?

Et tarvitse mitään pohjakoulutusta päästäksesi meille töihin. Koulutamme sinut työtehtävien vaatimusten mukaisesti. Tehtäväkohtaiset koulutukset kestävät muutamista päivistä pariin viikkoon, ja koulutusjaksoa seuraa aina myös perehdytysjakso kyseisessä työtehtävässä.

Lentokentälle edellytetään nuhteetonta taustaa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Kaikille lentokentän työntekijöille tehdään suppea turvallisuusselvitys viranomaisen toimesta. Turvallisuusselvityksen tekeminen voi kestää jopa useita viikkoja. Turvallisuusselvitys tehdään tarkistamalla henkilöä koskevat rekisteritiedot, ja pienetkin rikokset saattavat vaikuttaa turvallisuusselvityksen lopputulokseen. Airpro pidättää oikeuden evätä työllistyminen, mikäli turvallisuusselvitys hylätään.

Turvatarkastajien turvallisuusselvityksen on oltava valmis ennen peruskoulutuksen alkamista.

Olen ollut ulkomailla opiskelijavaihdossa vuoden. Vaikuttaako se rekrytointiin?

Jos olet asunut yhtäjaksoisesti EU-maissa viimeisen viiden vuoden aikana, asumisen ajankohdat tulee ilmoittaa rekrytointivaiheessa. Mikäli olet asunut EU-maiden ulkopuolella viimeisen viiden vuoden aikana, turvallisuusselvitykset tulee tilata kyseisistä maista. Edistät rekrytointiprosessia, kun pyydät tarvittavat asiakirjat hyvissä ajoin.

Olen epävarma kielitaidostani. Mitä kieliä minun tulee osata?

Lentoasema on hyvin kansainvälinen ympäristö. Edellytämme työntekijöiltämme sujuvaa suomen kielen taitoa sekä hyvää palveluenglantia. Sujuva ruotsin kielen taito on eduksi matkustamohenkilökunnalla, sillä he työskentelevät usein lennoilla skandinaavimiehistön kanssa. Myös muu kielitaito, kuten esimerkiksi venäjän tai kiinan kielen taito, katsotaan hakijalle eduksi.

Kuinka rekrytointiprosessi etenee?

Jätettyäsi hakulomakkeesi onnistuneesti järjestelmämme antaa siitä tiedon automaattisesti. Hakemukset käsiteltyämme otamme henkilökohtaisesti yhteyttä haastatteluun kutsuttaviin viimeistään heti hakuajan päättymisen jälkeen.

Kuinka palkka muodostuu?

Eri työtehtävissämme ja yksiköissämme noudatetaan eri työehtosopimuksia, joiden perusteella palkka määräytyy. Useimmissa työehtosopimuksissa on käytössä vaativuusluokkiin perustuva palkkataulukko, ja peruspalkan lisäksi merkittävän osan ansioista muodostavat erilaiset haittatyökorvaukset, kuten ilta-, yö- ja viikonloppulisät.

Millaisia työvuorot ovat?

Lentoliikenne ei koskaan nuku, ja esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasema on auki 24 tuntia vuorokaudessa viikonpäivästä riippumatta. Työvuorot määräytyvät lentoliikenteen aikataulujen mukaisesti ja alkavat usein jopa aamuyöstä. Myös myöhäiset iltavuorot ovat yleisiä. Lentoliikenne on hiljaisempaa yöaikaan, jolloin työntekijöiden tarve on vähäisempi. Työvuorojen pituus vaihtelee neljästä tunnista 12 tuntiin.

Millaisia etenemismahdollisuuksia Airpro tarjoaa?

Kun ammattitaitosi vahvistuu, sinulla on mahdollisuus hakea eri työtehtäviä yrityksessämme. Laaja palveluketjumme mahdollistaa verkostoasemilla myös sen, että voit työskennellä työvuorosi aikana useammissa työtehtävissä. Airpro vastaa siitä, että saat tarvittavan koulutuksen, perehdytyksen ja pätevyyden uusiin työtehtäviin. Yrityksessämme on tarjolla useita etenemismahdollisuuksia, ja moni airprolainen onkin edennyt perustehtävistä esimerkiksi esimieheksi tai siirtynyt hallinnon työtehtäviin.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on työn hakemiseen liittyviä kysymyksiä, voit olla yhteydessä rekrytointiimme: rekry@airpro.fi. Tervetuloa tiimiimme lentoliikenteen palveluihin!