Turvatarkastustehtävät

Etsitkö monipuolista ja palkitsevaa työtä ilmailualalla?

Turvatarkastustehtävissä Airprolla pääset kehittämään osaamistasi kansainvälisessä ympäristössä, työskennellen tiiviissä ja toisiaan tukevassa tiimissä. Tehtävässä varmistat matkustajien turvallisuuden ja kehityt ammattilaiseksi ilman aiempaa kokemusta ilmailualalta.

Turvatarkastatus, tuttavallisemmin turva, on keskeinen osa siviili-ilmailun turvallisuutta. Työssä tarkastetaan matkustajat, matkatavarat ja ruumaan menevät laukut ennen lähtöportille siirtymistä, varmistaen, että kaikki on kunnossa turvallisuuden näkökulmasta.

Työ turvatarkastajana

Turvatarkastajan työ on mielekästä asiakaspalvelutyötä, jossa pääsee työskentelemään kansainvälisessä ympäristössä, jossa kohtaa eri kulttuureista tulevia matkustajia ja työkavereita. ​

Turvatarkastajan työ on palkitsevaa, sillä siinä pääsee varmistamaan matkustajien ja henkilökunnan turvallisuuden. Tiimityöskentely tuo lisää mielekkyyttä – tiivis työyhteisö tukee toisiaan päivittäisissä haasteissa. ​

Airprolla turvatarkastajan työ tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia kehittyä ilmailualalla. Tehtävässä pääsee jatkuvasti oppimaan, kohtaamaan uusia haasteita ja edistämään omaa uraansa.

Miten pääsen turvatarkastajaksi?​

Airprolla turvatarkastajaksi pääsee suorittamalla noin viikon mittaisen peruskurssin ja noin neljän viikon työssäoppimisjakson. Työhön ei vaadita aiempaa työkokemusta ilmailualalta eikä vartija- tai järjestyksenvalvojakorttia. Meillä työnhakijat koulutetaan tehtävään. ​

Näin koulutuspolku turvatarkastajaksi etenee

Polku turvatarkastajaksi alkaa peruskoulutuksella, jossa opiskellaan ilmailun lainsäädäntöä, turvallisuuskulttuuria ja turvatarkastuksen perusteita niin teoriassa kuin käytännössä. Koulutukseen kuuluu myös kuvantulkinnan ja laitteiden käytön harjoittelua sekä tutustumista terminaaliin ja turvatarkastuspisteisiin. On the Job Training-jaksolla (OJT) pääset työskentelemään oikeassa työympäristössä kouluttajan ohjauksessa, ja koulutuksen jälkeen voit itsenäisesti työskennellä turvatarkastajana. ​

Työhön edellytetään nuhteetonta taustaa, moitteetonta värinäköä, 18–vuoden ikää, sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. Aiemmasta työkokemuksesta asiakaspalvelussa on myös hyötyä.

Kiinnostuitko?

Jos haluat töihin ilmailualalle ja turvatarkastajaksi, lentokenttä tarjoaa sinulle kansainvälisen työympäristön. Airprolla on myös loistavat mahdollisuudet edetä urapolullasi. Katso avoimet työpaikat ja hae!

Tutustu turvatarkastajan työhön

Ilmailu vei mennessään - vaihtelua ja vahvaa yhteishenkeä

Marjette aloitti Airprolla vuoden 2024 alussa ja työskentelee turvatarkastajana Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Hän on myös ollut sesonkityössä Rovaniemen lentoasemalla, joka toi vaihtelua arkeen ja vahvisti entisestään...

Väliaikainen etappi vaihtui upeaksi urapoluksi

Riikka on kulkenut Airprolla vaikuttavan polun turvatarkastajasta esihenkilöksi. Seitsemän vuoden aikana hän on edennyt nykyiseen Service Supervisorin rooliin, jossa hän...

Vuorotyö vei voiton toimistoarjesta

Vuorotyön suuri fani, Kenkävaras-Keijo, ehkä sydämeltään lappilainen: sellainen on Janne! Lue lisää Airprolla yli vuosikymmenen turvatarkastuksessa...

Herääkö kysymyksiä? Tässä vastauksia:

Mitä koulutukseen kuuluu ja minkälaiset kurssimateriaalit ovat?

Peruskurssi tarjoaa kattavan perehdytyksen turvatarkastajan tehtäviin, sisältäen runsaasti käytännön työssä tarvittavaa teoriaa ja säädöksiä. Koulutusjakson aikana pääset soveltamaan oppimaasi käytännön työtilanteissa. Kurssimateriaalit ovat helposti saatavilla sähköisessä muodossa, ja niitä hyödynnetään monipuolisesti oppimisen tukena koko kurssin ajan.

Minkälainen on ensimmäinen työpäivä?

Ensimmäistä työpäivää peruskurssin jälkeen on kuvattu positiivisen jännittäväksi. Meidän mukavat kouluttajat ja perehdyttäjät ottavat sinut heti siipiensä suojiin, ja harjaantuminen käytännön työhön alkaa välittömästi ja johdonmukaisesti. OJT-jakso (on-the-job training) on suunniteltu tukemaan oppimista käytännön työssä. Jakson aikana on helppo tutustua yrityksen toimintatapoihin ja päästä luontevasti osaksi työyhteisöä.

Millainen työyhteisö on?

Työyhteisöä voisi kuvailla hyvin monimuotoiseksi. Työyhteisössämme on paljon eri-ikäisiä ihmisiä valtavan erilaisista taustoista, sekä erinomainen tiimihenki. Kollegat todella auttavat jaksamaan ja piristävät päivää!

Mikä on mukavinta työssä? Entä haastavinta?

Alussa tietoa tulee paljon ja omaksuttavaa riittää, mutta tekemisen kautta oppiminen helpottuu nopeasti. Päivät voivat olla pitkiä ja alkaa todella aikaisin, eli vuorotyöhön tottuminen voi olla haastavaa. Mukavinta työssä on ehdottomasti kollegat ja lentokenttä kansainvälisenä työympäristönä.

Minkälaiset työkenkien kuuluisi olla?

Työkengiksi voi ottaa yrityksen tarjoamat työkengät tai pitää omia. Nyrkkisääntönä kenkien tulee olla kevyet, siistit ja sisäkäyttöön sopivat, joiden korkojen korkeus on enintään viisi senttimetriä ja väriltään niiden tulee olla mustat tai tummansiniset. Piikkikorkojen, saappaiden tai nilkkureiden käyttö ei ole sallittua.

Mikä on vuorokiertoryhmä ja miten niihin voi hakea?

Kun tarvittavat kelpoisuudet on suoritettu, voi hakea mukaan niin sanottuihin "vuorokiertoryhmiin", joissa työskentely tarjoaa vaihtelevuutta ja rytmiä arkeen. Näistä poikkeuksena on yöryhmä, johon tarvitaan hieman pidempään kerrytettyä osaamista ja työkokemusta.

 

Vuorokiertoryhmässä oleville suunnitellaan pääsääntöisesti vain vuorokiertoryhmän mukaisia vuoroja, esim. aamukierrossa oleville suunnitellaan pelkkää aamuvuoroa. Vuorokiertoryhmiä on aamu-, ilta- ja yöryhmät. Lisäksi on "hyppyryhmä", jossa puolet suunnitellusta työvuorolistasta sisältää jaettuja työvuoroja.

 

Vuorokiertoryhmissä on rajallinen määrä paikkoja, ja ryhmien kokoonpano saattaa muuttua esimerkiksi resurssitarpeiden muuttuessa.

Mikä on jaettu työvuoro ja mitä ns. hypärin aikana voi tehdä?

Jaettu työvuoro on jaettu nimensä mukaisesti kahteen työjaksoon työpäivän aikana. Jaettu työvuoro toimii niin, että työpäivä on jaettu kahteen erilliseen työjaksoon, ja näiden jaksojen välillä on lepoaika eli niin sanottu hypäri. Lepoaika on täysin työntekijän omaa aikaa ja sen saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla, esimerkiksi käymällä kotona lepäämässä, syömässä lounasta, treenaamassa, opiskelemassa tai vaikka rentoutumassa taukohuoneessa.

Tarjoatteko työsuhdeasuntoja?

Meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta tarjota työsuhdeasuntoja eli jos muutat toiselta paikkakunnalta, sinun tulee itse hankkia asunto työskentelypaikkakunnaltasi.