Sinustako
Security Officer?

Näin pääset turvatarkastajaksi lentokentälle

Turvatarkastajan tehtävänä on huolehtia matkustajien ja matkatavaroiden turvallisuudesta. Työ keskittyy näkyvimmin lentoaseman turvatarkastuspisteille, joissa matkustajat turvatarkastetaan ja matkatavarat läpivalaistaan ennen siirtymistä lähtöporteille. Lisäksi turvatarkastajat tarkastavat ruumaan meneviä matkatavarat. Kuten matkustajat ja matkustamohenkilökunta, käy myös lentoaseman henkilökunta läpi turvatarkastuksen.

Turvatarkastajan työ

Turvatarkastajalta vaaditaan hyvää asiakaspalveluasennetta. Vuorovaikutustaidot ja sääntöjen tuntemus ovat edellytykset laadukkaalle palvelulle. Kansainvälinen asiakaskunta edellyttää kielitaitoa ja kärsivällisyyttä, jotta säännöt ja määräykset saa tarvittaessa perusteltua asiallisesti.

Työtä tehdään aina porukalla ja tehtäviä vaihdetaan tarpeeksi usein tarkkuuden säilyttämiseksi. Lentoaseman katkeamaton matkustajavirta tarkoittaa turvatarkastajille vuorotyötä. Vuorot voivat loppua tai alkaa aamuyöllä. Valtaosan ajasta työ on melko rutiininomaista, siistiä sisätyötä.

Turvatarkastajan koulutus

Lentoaseman turvatarkastajana työskentely edellyttää viikon kestävän turvatarkastajan peruskurssin läpikäymistä, jonka järjestää Airpro Academy. Koulutus jatkuu kolmen viikon perehdytyksellä työssä oppien.

Turvatarkastajan työ ei edellytä vartija- tai järjestyksenvalvojakorttia. Turvatarkastajalta vaaditaan nuhteetonta taustaa, sillä tehtävään valituille tehdään turvallisuusselvitys. Sinulla on oltava myös virheetön värinäkö ja suomen ja englannin kielen taitoa.

Hakeminen

Jos haluat töihin ilmailualalle ja olla turvatarkastaja, lentokenttä tarjoaa sinulle kansainvälisen työympäristön. Airprolla sinulla on myös loistavat mahdollisuudet edetä urapolullasi. Voit lukea aiheesta lisää ja katsoa avoimet turvatarkastaja työpaikat täältä.