Lentokonesiivooja

Matkustamon ja lentoaseman puhtaanapito

Lentokonesiivoojana työskentelet tiimissä, joka siistii matkustamon ennen seuraava lentoa. Siistijöiden tehtäviin voi kuulua myös terminaalin puhtaanapito. Siivoustyö varmistaa matkustajille mukavan ja viihtyisän ympäristön.

Lentokonesiivoojan työ

Siistijän työ lentokentällä ja lentokoneissa sopii ahkeralle ihmiselle, joka on valmis vuorotyöhön. Lentokoneen siivouksessa siistijöiden työhön kuuluu matkustamon, saniteettitilojen, keittiön ja ohjaamon siivous. He kuljettavat roskat ja kierrätettävät materiaalit pois koneesta. Lentokoneita saapuu ja lähtee ympäri vuorokauden, joten siistijät työskentelevät myös yöaikaan.

Lentokonesiivoojat työskentelevät lentoasemilla, joissa turvallisuus on ensisijaista. Siksi myös lentokoneen siivoojien on läpäistävä suppea turvallisuusselvitys edellytyksenä valinnalle. Kansainvälisessä työympäristössä siivoojien on hyvä osata myös englantia suomen kielen lisäksi. Työn fyysisen luonteen vuoksi siistijällä on oltava työhön riittävän hyvä kunto.

Lentokonesiivoojan koulutus

Lentoaseman ja lentokoneiden siistijäksi hakeminen ei vaadi aikaisempaa koulutusta. Airpro järjestää siivoojille peruskurssin ja työhön perehdytyksen työpaikalla. Lentokoneiden siivous eroaa esimerkiksi tavallisesta toimistosiivouksesta monin tavoin, joten työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Työtä tehdään aina porukalla, joten sosiaaliset taidot ovat siistijälle eduksi.

Hakeminen

Jos olet reipas ja oma-aloitteinen tekijä, lentokoneen siivoustyö saattaa sopia sinulle hyvin. Airprolla pääset työskentelemään hyvässä tiimissä, jossa on myös mahdollista edetä uralla jatkokoulutusmahdollisuuksien ansiosta. Hae siistijän paikkaa jo tänään katsomalla täältä avoimet lentokonesiivoojan työpaikat!