Lentokonekuormaaja

Fyysistä ulkotyötä ilmailualalla

Lentokonekuormaajan perustehtävä on lentokoneen purkaminen ja lastaaminen lentokentän asematasolla. Tämän lisäksi tehtäviin kuuluu koneen kääntöprosessin muita vaiheita, kuten portaiden ajaminen ja muun maahuolintakaluston operointi. Lentokonekuormaajan työ on fyysistä vuorotyötä toisinaan vaativissakin sääolosuhteissa.

Lentokonekuormaajan työ

Koneen laskeuduttua lentokonekuormaajien vastuulla on ruumaan lastattujen matkalaukkujen purkaminen ja kuljettaminen matkatavara-aulaan. Työ edellyttää hyvää fyysistä kuntoa ja englannin kielen taitoa kansainvälisessä työympäristössä. Kuormaus on pitkälti tiimityötä, jota tehdään hyvässä porukassa ilmailualan turvallisuussäädöksiä noudattaen.

Matkatavaroiden kuormauksen lisäksi lentokonekuormaaja voi olla käsittelemässä rahtia, sekä tehdä muita maahuolinnan tukitoimia. Lentokonekuormaaja voi erikoistua myös jäänpoistoon. Lentokonekuormaajan palkka maksetaan työehtosopimuksen mukaan, joka vastaa hyvin työn fyysistä vaativuutta.

Lentokonekuormaajan koulutus

Sinulla ei tarvitse olla pohjakoulutusta lentokonekuormaajana toimimiseen. Airpro tarjoaa koulutuksen ja perehdyt ammattiisi työssä. Koulutuksessa opetellaan ilmailualan turvallisuussäädökset ja maahuolinnan käytännöt. Huolellisuus ja turvallisuuden varmistaminen ovat kuormaajan tärkeimmät tehtävät. Tehtävänäsi on osaltasi huolehtia, että matkatavarat päätyvät sujuvasti oikeille omistajilleen.

Hyväksyntä lentokonekuormaajan peruskurssille edellyttää hyvää fyysistä kuntoa, b-luokan ajokorttia ilman liikennerikkomuksia sekä nuhteetonta taustaa. Turvaselvitys tehdään kaikille valituille henkilöille. Kuormaajan työ sopii aktiivisille ja positiivisille henkilöille, jotka nauttivat myös hyötyliikunnasta.

Hakeminen

Jos haluat liittyä mukaan Airpron yli 900 ammattilaisen hyvään työporukkaan, lentokuormaajan työ voi olla sinulle sopiva valinta. Täydennys- ja lisäkoulutukset mahdollistavat uralla etenemisen kanssamme. Voit katsoa lentokonekuormaaja työpaikat täältä.