Matkustamo-
henkilökunta

Unelmoitko työstä taivaalla?

Jos ajatus matkustamisesta ympäri maailmaa hyvässä porukassa kiehtoo, työ lentokoneen matkustamossa voi sopia sinulle hyvin. Matkustamohenkilökunnan jäsenenä sinulla on siisti ja huoliteltu ulkonäkö ja pukeudut virkapukuun. Matkustamohenkilönä tärkein tehtäväsi on asiakaspalvelu ja matkustajien turvallisuudesta huolehtiminen lennon aikana. Työ tapahtuu lentokoneen matkustamossa, jossa palvelet matkustajia.

Cabin Crew työ

Matkustamohenkilökunnan jäsenistä käytetään toisinaan myös nimityksiä lentoemäntä ja stuertti. Matkustamomiehistön esihenkilö on nimeltään purseri, jonka vastuulla ovat matkustamon valmistelevat tehtävät. Henkilökunnan työhön kuuluvat matkustamon turvallisuudesta huolehtiminen, matkustajien vastaanottaminen ja ohjaaminen, turvatoimenpiteiden selostus, myynti, virvokkeiden ja ruuan tarjoilu, siisteydestä huolehtiminen sekä matkustajien neuvonta lennon aikana.

Kansainvälinen työympäristö edellyttää positiivista asennetta, hyvää tilannetajua ja tiimipelaamista. Erikoistilanteissa matkustamohenkilökunnan on osattava myös toimia matkustajien turvallisuuden varmistamiseksi, kuten sairaskohtauksen yllättäessä. Epäsäännöllinen vuorotyö edellyttää oman vapaa-ajan sovittamista työaikoihin.

Cabin Crew koulutus

Matkustamohenkilökunnan peruskurssi ja perehdytys kestävät muutamia viikkoja. Tämän lisäksi osaamista täydennetään vuosittain turvallisuus- ja palvelukoulutuksilla.

Koulutuksessa tuleva matkustamohenkilö oppii ilmailun turvallisuusmääräykset, ja saa valmiudet kohdata erilaisia ihmisiä ja tilanteita. Vaatimuksena koulutukseen hyväksymiselle ovat riittävä pituus ja tarkka näkö sekä sujuva palveluenglanti. Ruotsin osaamisesta on suuri etu, sillä lomalennoilla miehistöön kuuluu usein jäseniä muista pohjoismaista. Myös aikaisempi kokemus asiakaspalvelutehtävistä katsotaan eduksi.

Peruskurssilla opit myös matkustamohenkilöstön rutiinit ja alan määräykset työturvallisuuden ja riittävän levon takaamiseksi. Kurssin päätyttyä olet valmis työskentelemään matkustamossa, ja pian voit olla jo ensimmäisellä kaukolennollasi.

Hakeminen

Airpro työllistää yli 900 ilmailualan ammattilaista, ja sinusta voi tulla yksi meistä. Työ matkustamohenkilökunnassa sopii sinulle, mikäli elämäntilanteesi on joustava ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Katso täältä avoimet matkustamohenkilökunnan paikat ja hae koulutukseen!