Airpro ja TLD jättisopimukseen maakalustohankinnoissa

17.7.2018

Airpro ja ranskalainen TLD ovat solmineet kansainvälisesti mittavan sopimuksen maakaluston hankinnasta Airprolle. Sopimus sisältää yli 50 laitteen maakalustohankinnat vuosina 2018-2020. Valtaosa laitteista hyödyntää käyttövoimanaan sähköä, jatkaen Airpron investointeja kestävän kehityksen ratkaisuihin lentoliikenteen palveluissa.
 
Maa- ja matkustajapalveluita tarjoava Airpro ja ranskalainen maahuolintalaitteiden valmistaja TLD ovat allekirjoittaneet mittavan maakaluston hankintasopimuksen, arvoltaan useampi miljoona euroa. Sopimuksen mukaan Airpro hankkii lentokoneiden maahuolintatoiminnassa käytettävään kalustoonsa kaikkiaan yli 50 laitetta sijoitettavaksi palveluverkostoonsa 16 lentoasemalle Suomessa. Uusien laitteiden toimitukset on jaksotettu vuosille 2018-2020. 
 
Kokonaistilaus sisältää useita ajoneuvoja ja laitteita eri käyttötarkoituksiin maahuolinnassa, kuten porrasautot, kuormaushihnat, vetotrukit, työntötraktorit, virtalaitteet sekä wc- ja vesiautot. Yhtenä esimerkkinä hankinnoista on TLD:n uusi, innovatiivinen lyhyen ja keskipitkän matkan lentokoneiden kuormaushihna, joka on vakuuttava tehokkuudellaan ja selkeällä muotoilullaan. Toinen esimerkki on sähkökäyttöinen, kouramallin työntötraktori TPX-100-E, jossa on enemmän ajomukavuutta ja käyttöikää sekä vähemmän käyttökustannuksia ja päästöjä. Molemmat tuotteet on suunniteltu Airpron kaltaisten asiakkaiden tarpeisiin. 
 
Laitehankinnat TLD:Ltä ovat osa Airpron historian mittavinta kalustoinvestointiohjelmaa. Airpro uudisti kalustostrategiansa vuonna 2014. Sen lähtökohtana on elinkaariajattelu ja yhtenä tärkeänä vaikuttimena energia- ja päästötehokkuus. Nyt hankittavista laitteista yli 80 prosenttia hyödyntää käyttövoimanaan sähköä, jatkaen Airpron investointeja kestävän kehityksen ratkaisuihin lentoliikenteen palveluissa. Hankinnan myötä sähkökäyttöisen motorisoidun kaluston osuus Airpron laitekannassa nousee vuoteen 2020 mennessä 70 prosenttiin.
 
”Maakalusto on olennainen tekijä laadukkaassa, turvallisessa ja kannattavassa maahuolintatoiminnassa. Kalustostamme suurin osa on mekaanista ja sen ympäristövaikutukset ovat lähtökohtaisesti hyvin vähäisiä. Meille on kuitenkin toiminnassamme tärkeää edistää kestävän kehityksen mukaisia investointeja ja siksi panostamme sähköön käyttövoimana. Yhteistyömme TLD:n kanssa tuo samalla huoltotoimintaamme tehokkuutta ja suoraviivaisuutta”, toteaa toimitusjohtaja Janne Hattula.
 
Lisätietoja: Airpro, Janne Hattula, toimitusjohtaja
 
Airpro tarjoaa maa- ja matkustajapalveluita lentoasemilla ympäri Suomen. Asiakkaitamme ovat lentoyhtiöt ja lentoasemat, joiden matkustajille tarjoamme asiantuntevaa ja kokonaisvaltaista palvelua. Palveluksessamme on 1450 osaavaa, palvelualan ammattilaista, joista olemme ylpeitä. Vuonna 1994 perustettu Airpro on osa Finavia-konsernia.
 
TLD on alan 60 vuoden kokemuksellaan johtava ilmailun maahuolintakaluston suunnittelulle, jakelulle, kokoonpanolle ja myynninjälkeiselle tuelle omistautunut kansainvälinen teollisuusryhmä.

Lue myös muita artikkeleita