Koronapandemian vaikutukset pysyviä Airprolla

17.12.2020

Airprossa käytiin marras-joulukuun aikana koko yhtiötä (Airpro Oy ja RTG Ground Handling Oy) koskettavat yhteistoimintaneuvottelut koronapandemian vaikutuksien vuoksi. Yhtiössä jatketaan lomautuksia vähintään ensi vuoden loppuun ja alku vuonna pystytään tekemään päätöksiä irtisanomisista.

– Koronapandemia on ajanut ilmailualan vakavaan kriisiin. Olemme monen muun toimijan tavoin joutuneet tarkastelemaan kriittisesti toimintojamme suhteessa tulevaisuuden näkymiimme. Tilanne on vakava ja joudumme valitettavasti tekemään rankkoja sopeutustoimenpiteitä, kertoo Airpron toimitusjohtaja Janne Hattula.

Yhteistoimintaneuvotteluiden alussa vähennystarve oli 350 työtehtävää. Neuvotteluiden aikana vähennystarve on pienentynyt maksimissaan 298 tehtävään. Neuvotteluiden päättyessä tiettyjä liiketoimintaan merkittävästi vaikuttavia tekijöitä on avoinna, joten päätöksiä tehtävien lakkaamisesta päästään tekemään vasta alkuvuoden aikana. Lomautukset jatkuvat vuoden 2021 loppuun asti. Lentoliikenteen volyymien kasvaessa puretaan asteittain lomautuksia.

Joudumme valitettavasti odottamaan vielä tietojen tarkentumisia mm. verkostokentillä toimintamme tulevaisuudesta. Tämä odottelu on valitettavaa henkilöstömme suuntaan, mutta emme halua tehdä irtisanomispäätöksiä ennen kuin olemme saaneet kaiken tarvittavan tiedon, kertoo Hattula.

Airpro on rakentanut Muutosturvaohjelman, jonka tarkoituksena on tukea henkilöitä uudelleen työllistymisessä. Tarjolla on laajamittainen Uuden edessä -muutosturvaohjelma, yhteistyötä rekrytointiyritysten kanssa sekä uudelleen kouluttautumismahdollisuuksia yhdessä TE-toimiston kanssa.

– Tämä kriisi koskettaa meidän koko henkilöstöämme, olemme halunneet tukea irtisanottavia uudelleen työllistymisessä mahdollisimman hyvin. Haluamme myös tarjota koko henkilöstölle työterveyspalveluita muutostilanteessa jaksamiseen, summaa Hattula.

Finavia-konsernia koskevien yhteistoimintaneuvotteluiden tarve oli vähentää Finaviasta ja sen tytäryhtiö Airprosta yhteensä enintään 480 työpaikkaa, tehdä uudelleenjärjestelyjä sekä jatkaa lomautuksia. Finavian osalta neuvottelut saatiin päätökseen 8. joulukuuta 2020.

Linkki uutiseen: https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2020/finavia-vahentaa-110-tyopaikkaa-ja-jatkaa-lomautuksia

Lue myös muita artikkeleita