Palta: Ilmailualan huominen lakko on laiton

23.11.2016

Kolme Ilmailualan Unioni IAU:n ammattiosastoa on ilmoittanut järjestävänsä torstaina 24.11. kestoltaan 15 minuutin pituisen lakon Airpro Oy:ssä sekä lentoliikenteen palveluja koskevaa työehtosopimusta soveltavissa yrityksissä. Lakko on laiton, koska työehtosopimukset ovat voimassa.

Lakon on tarkoitus alkaa torstaina klo 14.40 ja päättyä klo 14.55. Lakon syyksi on ilmoitettu työntekijöiden järjestäytymisvapauteen kohdistuvat toimet Airpro Oy:ssä.

- Ammattiosastojen väitteet järjestäytymisvapauteen puuttumisesta ovat perusteettomia, Palvelualojen työnantajat Palta ry:n varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo.

- Tosiasiassa lakolla pyritään puuttumaan työnantajan työnjohto-oikeuteen ja vaikuttamaan Airpro Oy:ssä noudatettaviin työehtoihin. Operaation taustalla ovat Ilmailualan Unioni IAU:n ikivanhat järjestöpoliittiset pyrkimykset saavuttaa työehtomonopoli lentoliikenteessä, Aarto jatkaa.

Palta vaatii ammattiosastoja perumaan suunnittelemansa lakon ja IAU:ta puuttumaan tilanteeseen.

- Suunnitellun työtaistelun vaikutukset jäänevät pieniksi. Lentojen, matkatavaroiden, rahdin ja lentoruokien pieniä viivästymisiä voi kuitenkin aiheutua. Tämä kaikki on matkustajien kannalta valitettavaa, Aarto sanoo.

Lakosta ilmoittaneet ammattiosastot ovat Siviililentoliikenteen työntekijät SLT ry, Finavian Maapalvelutyöntekijät FIMA ry ja Suomen Siviililentoliikennevirkailijaliitto SSL ry.

Lisätietoja: http://www.palta.fi

Lue myös muita artikkeleita