Airpro 30 vuotta: Marin ura Airprossa 24 vuotta

5.6.2024

HR-konkari Mari Taakala on työskennellyt 34 vuotta ilmailualalla, joista 24 vuotta Airprossa. Lue, mikä on Marin mielestä työn rikkaus, ja miten Airpron toiminta on kehittynyt.

Minkälaisen urapolun olet kulkenut nykyiseen rooliisi? 

Urani Airprolla alkoi 1.3.2000. Aloitin myyntisihteeritittelillä, ja meitä oli silloin toimistolla minä ja seitsemän muuta työntekijää: minulla on aina ollut pitkät mustat hiukset, ja vitsailimme olevamme kuin lentokentän Lumikki ja seitsemän kääpiötä! Tehtäviini kuului paljon hallinnollista työtä, laskutusta ja toiminnan suunnittelua. Olen työskennellyt useilla eri titteleillä, mm. toimitusjohtajan sihteerinä ja johdon assistenttina.  

2005 toimin talouskoordinaattorina sihteerin tittelin lisäksi. Kun Airpro muutti nykyiseen taloon Lentäjäntielle, aloin edetä HR-assistentista nykyiseen tehtävääni. Olen urapolkuni aikana kouluttautunut mm. HR-linjan tutkintoon. 

Mitä käännekohtia tai ikimuistoisia hetkiä on sattunut 24 vuodessa? 

Muistan, kun Airpro alkoi räjähdysmäisesti kasvaa. Laajennuimme maakuntiin ja verkostoon, ja lähdimme tapaamaan uuta henkilöstöämme Savonlinnaan ja Varkauteen. Jaoimme heille Airpron logolla varustettuja lippiksiä, ensimmäisiä Airpron omia vaatteita!  

Turvatarkastajamme ovat huolehtineet esimerkiksi MM-vieraiden turvatarkastuksista. Airpro on myös myynyt Helsinki-Vantaan, Tampereen ja Turun lentoasemilla mm. pizzaa, t-paitoja, pinssejä, kravattineuloja sukkahousuja. 

Airpro on ollut mukana historiallinen tapahtumassa, kun saimme asiakkaaksemme Suomen ensimmäisen halpalentoyhtiön Ryanairin. Ryanair aloitti lennot Tampereelle maaliskuussa 2003. Olimme kollegani ja Jarkon kanssa vastaanottamassa Ryanairin toimitusjohtajaa ja ensimmäistä lento. Torvisoittokunta oli mukana ja jaoimme kaikille matkustajille tervetulokassit. 

Mikä on parasta tässä työssäsi? 

Työ on ollut aina uutta ja jännä. Olen työskennellyt lähellä toimitusjohtajaa, joten olen päässyt aloittamaan itsekin usein ns. alusta ja oppinut uusia toimintatapoja uusilta toimareilta. Työ on ollut monipuolista ja jokainen päivä on vähän erilainen, päivät saattavat muuttua paljonkin suunnitellusta. Työkaverit ovat ehdottomasti tämän työn rikkaus, ja elämän rikkaus ylipäätään. Kaikki vuodet ympärilläni on ollut ihania ihmisiä, ja olen viihtynyt hyvin. 

Mikä asia yhdistää kaikkia Airprolaisia? 

Ehdottomasti tekemisen meininki! Me puhallamme yhteen hiileen ja tuemme kollegaa, jos tarvitaan apua. Ryhmähenki yhdistää koko Airprota, ja hyvät työkaverit auttavat jaksamaan hektistäkin menoa. Minusta on mahtavaa työskennellä henkilöstön kanssa, joten haluankin kiittää kaikkia, keiden kanssa olen vuosien varrella työskennellyt."

Lue myös muita artikkeleita