KÄYTÄNNÖN VINKKEJÄ KAUSITYÖHÖN LÄHTEVILLE TAI SITÄ SUUNNITTELEVILLE

10.8.2023

Kutsuuko Lapin lumo ja lentokentät ensi talvena? Ota haltuun Lapin talviseosngissa työskennelleen liikennevirkailijan parhaan vinki sesonkityöhön!

 

1.Seuraa ilmoittelua ja ole ajoissa liikkeellä. Sinun on helpompi järjestää asioita sekä kohteessa että kotipaikkakunnalla, kun tiedät hyvissä ajoin lähteväsi. Avoimen hakemuksen voi tietenkin myös lähettää milloin vain ja sitä kautta kertoa kiinnostuksestansa hyvissä ajoin.  

2.Asunnon löytäminen talvikaudeksi, ainakaan järjelliseen hintaan, voi olla vaikeaa esimerkiksi Kittilän/Levin seudulla. Tässäkin on hyvä olla liikkeellä ajoissa. Mikäli mahdollista, suosittelen kimppa-asumista, mutta kuitenkin niin, että käytössä on oma makuuhuone. Itselleni sopisi, että muutkin asukkaat työskentelisivät kentällä, niin työajat– ja -jutut ovat helpommin ymmärrettävissä. Kimppakyyditkin voisivat olla mahdollisia, niin kohteessa kuin sinne siirryttäessä. Tässä työnantaja voisi varmasti pyydettäessä ja asianosaisten luvalla toimia välikätenä vaikka Whatsapp -ryhmän perustamisessa tähän tarkoitukseen. 

Lemmikit eivät ole sallittuja kaikissa asunnoissa, joten sekin on hyvä ottaa huomioon asumisvaihtoehtoja ja lähtöä kartoittaessa.
 

3. Vapaa-ajasta saat eniten irti tekemällä vaikka jo ennen lähtöäsi taustatyötä niistä asioista, joita haluat kokea ja jotka sinua kiinnostavat. Suunnittelemalla saat vapaistasi enemmän irti ja ehdit kokea mahdollisimman paljon. Vaikka toki levollekin on hyvä suoda oma aikansa. 

4. Mieti, miten pääset kulkemaan, jos käytössäsi ei ole autoa. Tämäkin vaikuttaa asumisjärjestelyihin ja mahdollisten asuntojen sijaintiin. 

5. Hyödynnä kulujasi pienentämään liikkuvuusavustusta, mikäli täytät sen saamisen ehdot.  

Jos haluat seuraavaa sesonkia odotellessa seurata Suomen lentoasemien käänteitä, tapahtumia sekä airprolaisten päivittäistä työtä käytännössä, ota seurantaasi Airpron kanavat sosiaalisessa ja muussa mediassa!  

Jutun kirjoittaja työskentelee tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentoasemalla, mutta ensi askeleet tähän ammattiin tulivat ja jäivät pysyvästi selkäytimeen Kittilän lentoaseman sesongista.

Lue myös muita artikkeleita