KAUSITYÖLÄISEKSI POHJOISEN LENTOASEMILLE OSA 2

3.5.2023

Liikennevirkailijan kokemuksia Lapin lentokentiltä

Pohjoisen talvi kiinnostaa ansaitusti varsin suurta määrää matkailijoita, niin kotimaasta kuin ulkomailta. Luvassa on siis paljon töitä. Työmäärä toki jonkin verran vaihtelee eri paikkakuntien välillä.

 

Mihin sesonkityössä lentokentällä tulee varautua?

Lentokentillä on omat luonteensa, joihon vaikuttaa niin sijainti, matkustajamäärät, henkilökunta ja toimintaympäristö. Toimintatavat ovat pääasiassa samat, mutta pieniä paikallisia vivahteita näyttää niissäkin olevan kokemuksen, mahdollisuuksien ja joskus varmasti myös ihan maalaisjärjen muokkaamina. Turvallisuudesta ja laadusta ei kuitenkaan missään tingitä.

Koska työtä riittää, sitä tehdään vuoroissa ja kaikkina viikonpäivinä luvassa on lisäksi asiallinen korvaus työstä.

Palkanlisiksi etuihin voi laskea myös mittaamattoman määrän makeita nauruja, alan oman mehevän huumorin, huipputyypit työkavereina, unohtumattomat kokemukset ja ikuisesti muistettavat tarinat. Elämä lentoasemalla on todellakin tarua ihmeellisempää!

Mielen pitävät virkeänä alati vaihtelevat päivät. Vuorosi alussa tiedät, mitä tällä kertaa teet ja kenen kanssa, vaikka toki suunnitelmat voivat myös lennossa vaihtua, kuten alalle sopii. Jos päädyt ilmailualalle ja huomaat viihtyväsi, niin löydät taatusti samanhenkisiä uusia tuttavia, kavereita, jopa ystäviä!

Normaaliin tapaan tarjolla on työterveyshuollon palvelut ja liikunta-/kulttuuriedut.

 

Mitä muuta hienoa pohjoinen talvikokemus tarjoaa?

Upeaa luontoa sitä arvostaville, rentoja laavuretkiä, loistavat talviurheilumahdollisuudet, paljon muita harrastus- ja elämysmahdollisuuksia, loistavia revontulia, kauniin, rauhallisen, levolle suotuisan kaamosajan, ja sen jälkeen upeasti alkavat aurinkoiset keväthanget.

Lisämaustetta tuo rauhallinen elämäntyyli – tai sitten toki vauhdikas sellaisesta pitäville.

Peruselämä on helppoa ja selkeää, ihmiset ystävällisiä ja avuliaita. Ja tietenkin pohjoiset kohteet tarjoavat itse talven silloinkin, kun sitä ei muualla ole.

Kausityöläisille tarjotaan myös etuja ja alennuksia monista alueen palveluista.

Pidä siis seinät leveällä, katto korkealla, aistit auki ja lähde kokeilemaan! Voit yllättyä iloisesti ja huomata elämäsi ottavankin yllättäen täysin uuden, myötätuulisen suunnan! Näin kävi minulle ja tiedän niin käyneen monelle muullekin!

Jutun kirjoittaja työskentelee tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentoasemalla, mutta ensi askeleet tähän ammattiin tulivat ja jäivät pysyvästi selkäytimeen Kittilän lentoaseman sesongista.

Lue myös muita artikkeleita