Jäänpoistoautot keskustelunherättäjinä vihreämmän ilmailun puolesta

15.9.2022

Uudet sähkökäyttöiset jäänpoistoautot luovat vihreää tarinaa. Airpro toi Helsinki-Vantaan pohjoismaiden ensimmäiseksi vihreämpää jäänpoistoa tarjoavaksi lentokentäksi.  

Viime keväänä kerroimme merkittävästä investoinnista, jolla mahdollistamme jälleen vihreämpää maahuolintaa lentoyhtiöasiakkaillemme. Ostimme neljä uuden sukupolven jäänpoistoautoa alan edelläkävijältä Vestergaad Companylta.  Airprolla on kalustohankintojen keskiössä ollut kestävä kehitys ja päästöjen minimointi. Nämä uudet, sähkökäyttöiset jäänpoistoautot ovat merkittävä osa tätä strategiaa. 

Ensimmäinen jäänpoistoauto on nyt saapunut Helsinki-Vantaalle ja saanut upean ulkoasun! Jäänpoistoautoja koristavat Vihreälippu-päiväkodin* lasten kuvituskuvat aiheesta ympäristöystävällinen ilmailu.
 
Kehitys- ja viestintäjohtaja Hanni Marin kertoo, miksi jäänpoistoautoja halutaan hyödyntää muutoinkin, kuin itse jäänpoiston tuottamiseen:

”Sen lisäksi, että mahdollistamme osaltamme vihreän ilmailun onnistumista maanpinnalla, haluamme myös käydä laajempaa keskustelua yhdessä alan toimijoiden kanssa. Haluamme herättää ajatuksia siitä, miten voimme jokainen osaltamme ja erityisesti, miten yhdessä voimme viedä vihreitä askeleita eteenpäin intensiivisemmin.” 

Päätimme hyödyntää jäänpoistoautojen kyljet niin ikään mainostilana, mutta pienellä twistillä – keskustelun herättäjinä. Kun puhutaan kestävästä kehityksestä, puhutaan tulevista sukupolvista. Halusimme ottaa tulevat sukupolvet mukaan keskusteluun. Löysimme Vihreälippu -päiväkodin, jossa kävimme juttelemassa luonnosta, ilmastosta, pienistä ja isoista ympäristöteoista ja annoimme heille mahdollisuuden kuvittaa Airpron jäänpoistoautot. 


”Yhdistämme tässä siis kaksi asiaa uuden sukupolven teknologian ja tulevat sukupolvet = A new Greener Generation! Tulevalla talvikaudella voi siis bongata Helsinki–Vantaalla hyvinkin erinäköistä kalustoa, kuin aikaisemmin. Olen varma, että keskustelua herää ja se on juuri sitä, mitä me haluamme”, tiivistää Hanni.

*Vihreälippu -päiväkoti = Kunnallinen päiväkoti, joka saa ekologisuus-sertifikaatin toimiessaan tiettyjen ympäristö- ja ekologisten toimintaperiaatteiden kautta. Kasvatuksen keskiössä ko. teema.

 

Lue myös muita artikkeleita